sobota 8. června 2013

Hellsing - klasika klasik

http://surbrook.devermore.net/adaptationsanime/hellsing/hellsing_logo.gif 
Upřímně, takhle nějak si představuju terno - můj zlatý tatík je bohatý, starý a nemocný a mám protivného strýce, který mě chce připravit o dědictví velikosti Měsíce - impérium zabývající se likvidací příšer. Když otec umře, strýc se mě pokusí zabít a já uteču do sklepa, kde najdu nejvíc sexy příšeru ever...pardon, nejvíc sexy příšeru ever, která slouží rodině už po celé generace, respektive staletí. A je fakt sexy. Moc.

Dobrá, možná bych měla na úvod přidat jedno upozornění:
PRO ZACHOVÁNÍ DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ IGNORUJTE VEŠKERÉ FANGIRLINGOVÉ VÝLEVY AUTORKY.
Tak a je to. Takže kde jsem to byla. Sexy příšera ve sklepě.
Bohužel se tohle terno nestalo mně, nýbrž Integře Hellsing. Jako malá zdědila po otci organizaci a všichni, kteří se ji snažili podcenit, dostali pořádně na nos. Zvlášť, když se ukázalo, že je vlastníkem ultimátní zbraně.
Hellsing Alucard HD wallpaper for Standard 4:3 5:4 Fullscreen UXGA XGA SVGA QSXGA SXGA ; Wide 16:10 5:3 Widescreen WHXGA WQXGA WUXGA WXGA WGA ; Other 3:2 DVGA HVGA HQVGA devices ( Apple PowerBook G4 iPhone 4 3G 3GS iPod Touch ) ; Mobile VGA WVGA iPhone iPad PSP Phone - VGA QVGA Smartphone ( PocketPC GPS iPod Zune BlackBerry HTC Samsung LG Nokia Eten Asus ) WVGA WQVGA Smartphone ( HTC Samsung Sony Ericsson LG Vertu MIO ) HVGA Smartphone ( Apple iPhone iPod BlackBerry HTC Samsung Nokia ) Sony PSP Zune HD Zen ;
Alucard
Alucard má zajímavou minulost. Něco vám napoví, když přečtete jeho jméno pozpátku. Absorboval životy všech lidí, kterým vysál krev, takže i kdybyste ho rozstříleli, usekli mu hlavu a všechny končetiny nebo ho klidně rozmixovali, on to prostě přežije. Osobně jsem si celkem jistá, že má limit (a nejsem si jistá, jestli ho nepřekročil, podle toho, co jsem viděla v posledním Hellsingu Ultimate...o kterém bude řeč jindy, takže nebudu spoilerovat), jenom nikdo neví kde.
Čas jde dál, Integra vyrostla a stala se ledovou královnou v pánském obleku s doutníkem. Je velmi velmi velmi mocná a to se momentálně hodí. Velkým trendem se totiž stali ghúlové, takové otravné parodie na upíry. Když zabijete upíra, který je stvořil, všichni pochcípají jako mouchy.
Tohle je chvíle, kdy se do děje zamíchá mladá policistka Victoria. Uvízne ve spárech jednoho tohohle zprachantělého upíra v kostele plném ghúlů. Pak se objeví červený kabát a luxusní bouchačka a najednou má Victoria na výběr - buď se nechá kousnout od toho nemrtvého kněze a stane se jednou z těch odporných věcí, nebo jí Alucard prostřelí plíce, aby kněze zabil, a pak z ní udělá regulérní upírku. Tož hádejte, co si vybere.
http://www.otakuelite.com/images/db/characters/main/91-2/Seras-Victoria.jpg
...still better lovestory than Twillight.
Vic to zpočátku lehce nedává. Nechce pít krev, protože se bojí o zbytek toho lidského, co v ní zbylo. Alucard jí za to pohrdá. neoslovuje ji jménem, říká jí ze zásady "police girl". Vic to mrzí, protože má Mistra ráda (nejsem si jistá tím, jak moc). Kromě toho už před ní umřel tolikrát, že z toho začíná být traumatizovaná (běžně totiž neutíkáte před šílenými vyslanci Vatikánu s hlavou svého učitele v ruce).
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110905170158/hellsing/images/1/13/3156144114_5bd4314615.jpg
Maxwell
Věci kolem ghúlů se začínají vyvíjet zajímavým způsobem. Zapojuje se do toho vatikánská divize Iškariot. Působí v ní takové perly jako poněkud pošahaný a už zmiňovaný otec Alexandr Anderson, ještě pošahanější a navíc arogantní a lehce (strašně moc) nesnesitelný Enrico Maxwell (řádka církevních hodnostářů, kteří by stáli za hřích, se tímto o jednoho prodloužila...) a tak dále. Bohužel jsou spíš otravní, než nápomocní.
Integra a Hellsing organizace je na pokraji selhání, ale Integra je paličatá jak mezek a prostě se nevzdá. Jak se zdá, v jejím blízkém okolí to taky nemá nikdo v plánu. A Alucard je pořád v dobré náladě.
http://media.animevice.com/uploads/1/11564/451802-walter_c._dornez.jpg
Walter a jeho..ehm, provázky.
Tím jsem vyčerpala stručný (eehm...) obsah děje. Ještě by stálo za to zmínit Waltera, naprosto neodolatelného staříka-komorníka, kterého chci doma, hned, teď, okamžitě! Walter je kultivovaný, vždy plní své povinnosti, za Integru by umřel a navíc se ohání opravdu super zbraní - funguje na principu garoty, ale v mnohem větším rozsahu.
Víte, je těžký dělat objektivní závěry, když něco jednoduše milujete. Já tohle anime miluju a přes to nejede vlak. Kresba není nijak závratná, ale je tam plno zajímavých lidí a...no, příšer, co si budeme nalhávat. Soundtrack je parádní, taková ležérní a nad věcí záležitost. Rozhodně to stojí za to. Hellsing Ultimate je částečně koncipovaný jako OVA a chybí mi jenom pár dílů do konce, takže se snad časem dočkáte i toho.
Na závěr upozornění číslo dvě - je v tom hodně krve. Opravdu hodně, spousta krve, několik scén je dost psychedelických a myslím, že to klidně může způsobit i noční můry. Spousta lidí tam ošklivě umírá a hodně křičí. Ale většinou jsou zlí.
A teď už radši končím, přestává to dávat smysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat